Családfakutatás

„Tiszteld őseidet, mert rajtok keresztül nyertél életet és örököltél Istent és Hazát.“

— Wass Albert

Kedves Látogató, szeretettel üdvözlöm honlapunkon. Feltételezem, hogy valamilyen indíttatásra már belekezdett a családfakutatásba vagy épp ezen gondolkodik. Felmenőink identitásának kutatása nagyon izgalmas és becses feladat. A levéltárakban felkutatható források mindenki számára elérhetők. Az anyakönyvekből megtudhatjuk hogy hívták felmenőinket, hol éltek, mivel foglalkoztak. Amennyiben az anyakönyvi iktatásnál további bejegyzések is bekerültek, megtudhatunk olyan apró részleteket is, melyek felfedik az őseink élettörténetét. Az anyakönyvek mellett további genealógiai forrásokból is lehet meríteni. Nem kizárt, hogy a mai digitális térben rátalál egy publikált családfára, ami továbbviszi a kutatásban.
Wass Albert idézetéből kiindulva, bármilyen is volt elődeink életútja, tiszteletet érdemelnek. Ezt jelenti a mi polgári társulásunk neve is PROAVITUS (latinul: őseink tisztelete).
Amennyiben segítségre van szüksége a kutatásban, vagy teljeskörű genealógiai szolgáltatást keres, szívesen állunk rendelkezésére.

Veres Klára
a PROAVITUS polgári társulás elnöke

...
...

Association of Professional Genealogists

tagja Etikai kódex

...

Czechoslovak Genealogical Society International

tagja és genealógiai kutatója Kutatók listája

Családtörténeti szolgáltatásaink

Ősfa

Egyenesági felmenők diagramja, lentről felfelé haladva – szülők, nagyszülők, dédszülők, ükszülők stb.

Családfa

Egyetlen ős leszármazottainak diagramja, általában apai ágon, leánygyermekek utódai nélkül

Leszármazási tábla

Egyetlen ős (házaspár) összes leszármazottainak diagramja, férfi és női ágon egyaránt

Az ősfa a legnépszerűbb genealógiai diagram. Az egyenesági felmenőink megduplázódnak minden nemzedékben, ami azt jelenti, hogy mindenkinek van 4 nagyszülője, 8 dédszülője, 16 ükszülője, 32 szépszülője stb. A genealógiai kutatás határait az szabja meg, hogy az adott településen mikortól vezették az egyházi anyakönyveket. A történelmi Magyarország területén ez az időszak a XVIII. század első fele, de település szerint változhat.
Nemes családok kutatásánal az anyakönyveken kívül léteznek egyéb források is, ennek köszönhetően a kutatás kitolódhat régebbi időszakra
A kutatás kiindulópontja a legrégebbi felmenő rendelkezésre álló anyakönyvi adatai.

Kutatás folyamata

Kutatási eredmények

A kutatás befejeztével az ügyfelünknek átadjuk a családfát és a kutatási zárojelentést (könyv vagy pdf formátumban), amelynek része az eredeti források bemutatása és listázása. Egy családtörténet mélységét az elérhető források szabják meg, miközben csak az egyértelmű és vitathatatlan tényekre alapozunk.

...

Szoftware segítségével készült családfa

...

Számítógépes grafika segítségével
készült családfa 5 generáció, 30 felmenő

...

Kézzel festett családfa egyéni kérés esetén

Referenciák

„I’m very happy to go ahead. Thank you so much for your assist me.“

Christine F., Australia, 2020

“Hálás köszönettel tartozom Klárának, aki nemcsak megosztotta velem becses kutatási eredményeit, forrásait, de még egy távoli rokonommal is segített felvenni a kapcsolatot. Őszintén örülök, hogy léteznek még ennyire kedves és segítőkész emberek.”

Karina Kerekes, London, UK, 2020

„I cooperated with Klara Veres on researching our mutual ancestors in our family trees over several years. She helped me greatly in locating the death records of my great grandparents as well as resolving the complicated issue of identifying the right relations when several persons of the same name were listed in the records. She is a very skillful researcher and is very good at finding and investigating birth death and marriage records and other sources of information in Slovakia and Hungary. I can highly recommend her services for any prospective ancestry researcher in Slovakia and Hungary..“

MJT, Australia, 2020

Kapcsolat

A genealógiai kutatás ára egyéni és több tényezőtől függ: a kutatás céljától, vezetéknév gyakoriságától, anyakönyvek terjedelmétől, a kézírás paleográfiai nehézsegeitől, utazási költségektől, illetékektől stb

Ajánlatkérését kérjük szíveskedjen erre az email címre küldeni:

Kapcsolat